Hrvatski English Deutsch
 
Svjetionik Porer
 
 
 
Svjetionici su, u novije doba, postali elitna mjesta za odmor i ljetovanje te su vrlo traženi. Takav je i svjetionik Porer, jedan od mnogobrojnih jadranskih svjetionika. Otok Porer je hrid širine 80 metara tako da s jednog na drugi kraj otoka možete stići u svega nekoliko minuta pješačenja. Otok je 2,5 km udaljen od kopna, a prijevoz je organiziran iz mjesta Premantura.

Svjetionik Porer smješten je na istoimenom otoku jugozapadno od južnog rta Istre. To je kamena zgrada s betoniranim dvorištem i dva četverokrevetna apartmana izgrađena 1833. godine. Kula svjetionika visoka je 35 metra, a nalazi se u središtu građevine i pruža prekrasan pogled na pučinu i južni dio Istarske obale. Oko otoka su vrlo jake struje tijekom cijelog dana tako da se ne preporučuje udaljenije plivanje od obale kao ni boravak djece bez nadzora.

No, upravo zbog jakih struja i podmorskih litica more je oko otoka bogato ribom. Roneći možete vidjeti antičke ostatke i olupine brodova. Možete posjetiti okolne otoke Unije ili Fenoligu na kojem se nalaze – stope dinosaura. Također, možete obići istarski gradić Premanturu koji se nalazi na uskom poluotoku Kamenjaku.

Rt Kamenjak je zbog svoje ljepote brojnih uvala, kanjona, plaža i biljnog svijeta proglašen zaštićenim krajolikom. Na njemu raste petstotinjak biljnih vrsta od kojih 20 vrsta orhideja te neke endemske vrste biljaka. Kamenjak ima brojne biciklističke staze, a jaki vjetrovi koji pušu krajem ljeta pogodni su za surfanje.

Ukoliko želite miran i tih odmor, daleko od buke ljetnih odmarališta i hotela, svjetionici su pravo mjesto za vas.
 
       
       

 
Nove Internetske stranice Croatia Airlinesa U funkciji su nove internetske (web) stranice hrvatske zrakoplovne tvrtke Croatia Airlinesa. Najvažnija je mogućnost da putnik vrlo jednostavno i samostalno odabire i kreira uvjete putovanja u skladu s osobnim potrebama i mogućnostima.
 

 
Proširene toplice Sveti Martin Toplice Sveti Martin poznate su još od 1911. godine kad je otkrivena ljekovita voda temperature 33 do 34 Celzijeva stupnja.
 

 
Bebe lete besplatno Od 21.06. djeca do 2 godine starosti ne plaćaju zrakoplovnu kartu.
 


 
Letite za SAMO 76,54 € !!!!!!!!!! Iz Splita za Hannover i Berlin. Otputujte na vikend po iznimno povoljnoj cijeni!
 

 
Jordan i Sirija Provedite osam dana u razgledavanju Jordana i Sirije u periodu od 20.10. do 27.10.2005.
 

 
Grand hotel 4 opatijska cvijeta Wellness ponuda Grand hotela 4 opatijska cvijeta. Ponuda dvodnevnih, petodnevnih i sedmodnevnih programa.
 

=
Zagreb       3 °C Zadar       12 °C Split       12 °C Rijeka       8 °C Pula       8 °C Osijek       4 °C Dubrovnik       13 °C