Hrvatski English Deutsch
 
Kuba – zemlja ljubavi i salse
 
 
 
Kad nazivamo Kubu zemljom ljubavi i salse, rekli smo samo jedan djelić: Kuba je neusporedivo više od toga. Osvaja ljepotom, a još više ljudima.

flamingoNazivaju je karipskim biserom jer je taj najveći i najljepši otok u Velikim Antilima obdaren ugodnom toplinom, a više od 200 rijeka vijuga Kubom natapajući bogati zeleni krajolik. Na njoj ima planina, valovitih brežuljaka i ravnica, a sve je to prekriveno plodnim tlom idealnim za uzgoj šećerne trske, duhana i raznolikog tropskog voća i povrća. U bogatstvu se nadmeću biljni i životinjski svijet. Na suncu blistaju žarke boje mnoštva ptica (plamenci, brojne vrste kolibrića) i tropskog cvijeća.

havanaU gradovima će vam se često činiti da ste zakoračili u prošlost. Premda najčešće zapuštena, ogromna kolonijalna zdanja s unutarnjim dvorištima i elegantno ukrašenim pročeljima fasciniraju ljepotom. Duh kolonijalnog razdoblja opstao je u povijesnom gradu Trinidadu. Stari dio Havane, La Habana Vieja, najbolje je očuvan španjolski kolonijalni kompleks na cijelom američkom području. A ako skrenete u sporedne ulice, naići ćete na oldtimere – opet živih boja. Uzrok tomu naći ćemo u pedesetogodišnjem komunističkom državnom uređenju i općem siromaštvu. Ti automobili iz 50-tih godina prošlog stoljeća popravljaju se do beskonačnosti jer kupnja novih nije dopuštena. Čak i da jest, bilo bi to teško izvedivo s prosječnom mjesečnom plaćom od desetak američkih dolara. Osim tih krntija, koje zahvaljujući trudu vlasnika ipak imaju šarma, na ulicama se mogu vidjeti kočije s konjima, kamioni prepravljeni u autobuse te žuti turistički autići koji sliče na kokosov orah.

salsaUnatoč općem siromaštvu, Kubanci su puni entuzijazma, veseli, otvoreni i srdačni, a zahvaljujući siromaštvu doslovno žive od ljubavi i glazbe. Ljubav je jedino što im Fidel Castro nije mogao zabraniti ili oduzeti. Hodajući Havanom, gledajući nasmiješena lica i šarenilo boja, dok iz svakog kafića dopiru zvuci salse, sambe ili rumbe, morate osjetiti kako vam krv brže kola u venama. Kubanci će vas zaraziti svojom zaljubljenošću u život, skromnim dostojanstvom i vjerom u bolju budućnost.

plazaUzduž obale od Havane palmama obrubljene plaže i zlatni pijesak često su nenapučeni i nezagađeni. Turistički kompleksi koji se natječu bogatom ponudom i komforom potpuna su suprotnost onim kolonijalnim zdanjima u gradu. Gostoljubivo osoblje hotela svojim gostima i u more donosi čuvene kubanske coctaile. Navečer možete uživati u cabaret programima ili izvrsnoj kubanskoj kuhinji.

glazbaLjubav prema glazbi vidljiva je na svakom koraku: noću svakih stotinjak metara skupine 5-10 glazbenika sviraju i plešu istinski uživajući u tome. Havana živi, diše i pjeva i danju i noću. Od svih gradova na otoku za izlazak je najbolji Santiago de Cuba. Svake subote, na početku tjedne proslave, ulice se pretvaraju u uzavreli plesni podij. No, i bilo kojeg drugog dana, bilo gdje na Kubi, ples na ulici uobičajena je slika. Malo gdje na svijetu ćete se osjećati tako opušteno, radosno i dobrodošlo kao na Kubi.
 
       
       

 
Nove Internetske stranice Croatia Airlinesa U funkciji su nove internetske (web) stranice hrvatske zrakoplovne tvrtke Croatia Airlinesa. Najvažnija je mogućnost da putnik vrlo jednostavno i samostalno odabire i kreira uvjete putovanja u skladu s osobnim potrebama i mogućnostima.
 

 
Proširene toplice Sveti Martin Toplice Sveti Martin poznate su još od 1911. godine kad je otkrivena ljekovita voda temperature 33 do 34 Celzijeva stupnja.
 

 
Bebe lete besplatno Od 21.06. djeca do 2 godine starosti ne plaćaju zrakoplovnu kartu.
 


 
Letite za SAMO 76,54 € !!!!!!!!!! Iz Splita za Hannover i Berlin. Otputujte na vikend po iznimno povoljnoj cijeni!
 

 
Jordan i Sirija Provedite osam dana u razgledavanju Jordana i Sirije u periodu od 20.10. do 27.10.2005.
 

 
Grand hotel 4 opatijska cvijeta Wellness ponuda Grand hotela 4 opatijska cvijeta. Ponuda dvodnevnih, petodnevnih i sedmodnevnih programa.
 

=
Zagreb       22 °C Zadar       26 °C Split       26 °C Rijeka       25 °C Pula       25 °C Osijek       20 °C Dubrovnik       25 °C