Hrvatski English Deutsch
 
Špilja Vrilovka - Kamanje
 
 
 
Ovih proljetnih dana predlažemo da se zaputite na izlet u Kamanje, mjesto nedaleko Ozlja, koje je udaljeno od Zagreba 65 km, Rijeke 160 km, a Ljubljane 128 km.


vrlovkaTamo se nalazi špilja Vrilovka, turistička atrakcija ovog kraja. Špilja je poznata kao sklonište i obitavalište prastanovnika ovog kraja. Otvori spilje okrenuti su prema koritu Kupe te su zaklonjeni od neželjenih pogleda. Glavna karakteristika špilje je njezin povremeni vodeni tok i niz bazena u kojima se reflektiraju kalcitne tvorevine, a od detalja su interesantne forme: " buzdovan ", " lipa ", " slap ", kalcitna kamenica i mnoge druge.

vrlovkaTijekom zime špilju nastanjuje veći broj šišmiša i ostale špiljske faune. Ukupna dužina istraženog dijela je 400 m, a turističkog dijela staze je 330 m. Špilja je stavljena u registar zaštićenih objekata Hrvatske kao geomorfološki spomenik prirode. Ovu vrhunsku turističku destinaciju svakako morate posjetiti. Ukoliko se odlučite morate se prethodno najaviti na tel. +385 98/ 16 71 410.


ozaljTijekom ovog izleta svakako posjetite Ozalj te obiđite prekrasan dvorac Zrinskih i Frankopana koji se nadvija nad samu Kupu i etno selo Ozalj. Ukoliko dan bude vruć, možete se okupati u čistoj rijeci Kupi, a ukoliko volite ribolov Kupa je prepuna ribe. No, prije toga svakako kupite ribolovnu dozvolu ( nazovite g. Stupića na tel. +385 91/54 54 858.


kupaPretpostavljamo da ćete tijekom izleta ogladnjeti, preporučujemo restoran " Žganjer " te bistro " Trefer " ( ukoliko se krećete od Karlovca prema Ozlju ) gdje možete pojesti jednu od najboljih pizza u Hrvatskoj. Ukoliko želite prespavati, možete odsjesti u nekom od karlovačkih hotela.

Croatica team
 
       
       

 
Nove Internetske stranice Croatia Airlinesa U funkciji su nove internetske (web) stranice hrvatske zrakoplovne tvrtke Croatia Airlinesa. Najvažnija je mogućnost da putnik vrlo jednostavno i samostalno odabire i kreira uvjete putovanja u skladu s osobnim potrebama i mogućnostima.
 

 
Proširene toplice Sveti Martin Toplice Sveti Martin poznate su još od 1911. godine kad je otkrivena ljekovita voda temperature 33 do 34 Celzijeva stupnja.
 

 
Bebe lete besplatno Od 21.06. djeca do 2 godine starosti ne plaćaju zrakoplovnu kartu.
 


 
Letite za SAMO 76,54 € !!!!!!!!!! Iz Splita za Hannover i Berlin. Otputujte na vikend po iznimno povoljnoj cijeni!
 

 
Jordan i Sirija Provedite osam dana u razgledavanju Jordana i Sirije u periodu od 20.10. do 27.10.2005.
 

 
Grand hotel 4 opatijska cvijeta Wellness ponuda Grand hotela 4 opatijska cvijeta. Ponuda dvodnevnih, petodnevnih i sedmodnevnih programa.
 

=
Zagreb       4 °C Zadar       12 °C Split       12 °C Rijeka       10 °C Pula       10 °C Osijek       6 °C Dubrovnik       14 °C