Hrvatski English Deutsch
Croatica.net > UNESCO
Dioklecijanova palača Dubrovnik - stara jezgra
Dioklecijanova palača
Rimski car Dioklecijan izgradio je blizu rodnog mjesta Aspalathosa ogromnu palaču. Tijekom vremena unutar zidina palače razvio se grad.
Dubrovnik - stara jezgra
Gradske zidine - glavni zid dug je i pojačan s tri okrugla i 14 četverokutnih tornjeva, s pet peterokutnih tornjeva, dvije utvrde i velikom tvrđavom Sv. Ivan. Među tornjevima najmonumentalniji je okrugli toranj Minčeta, a kazemata Bokar je među najstarijim očuvanim utvrdama te vrste u Europi.
Eufrazijeva Bazilika Katedrala u Šibeniku
Eufrazijeva Bazilika
Najdragocjenija kulturna znamenitost grada svakako je kompleks sakralnih objekata iz 6. stoljeća, nastao u doba biskupa Eufrazija.
Katedrala u Šibeniku
Izgradnja katedrale Svetog Jakova započeta je 1431. na mjestu manje katedrale čiji je materijal korišten u izgradnji nove. Kamenje za gradnju katedrale doneseno je s otoka Korčule, Suska, Brača, Raba i Krka.
Nacionalni park Plitvička jezera Rimski grad u Trogiru
Nacionalni park Plitvička jezera
Plitvička jezera sastoje se od 16 jezera koja su smještena na području između Male Kapele i Plješivice u Lici. Cijeli se ovaj kraj na nekim kartama još uvijek naziva Vražji vrt, zbog svojeg položaja i povijesti.
Rimski grad u Trogiru
Trogir je osnovan od strane grčkih kolonizatora s Visa u 3. stoljeću. Povijesna jezgra grada je najočuvaniji romaničko-gotički kompleks u Srednjoj Europi. Srednjevjekovna jezgra sadrži očuvan dvorac s tornjem i cijeli niz palača iz romaničkog, gotičkog, renesansnog i baroknog razdoblja.

 
Nove Internetske stranice Croatia Airlinesa U funkciji su nove internetske (web) stranice hrvatske zrakoplovne tvrtke Croatia Airlinesa. Najvažnija je mogućnost da putnik vrlo jednostavno i samostalno odabire i kreira uvjete putovanja u skladu s osobnim potrebama i mogućnostima.
 

 
Proširene toplice Sveti Martin Toplice Sveti Martin poznate su još od 1911. godine kad je otkrivena ljekovita voda temperature 33 do 34 Celzijeva stupnja.
 

 
Bebe lete besplatno Od 21.06. djeca do 2 godine starosti ne plaćaju zrakoplovnu kartu.
 


 
Letite za SAMO 76,54 € !!!!!!!!!! Iz Splita za Hannover i Berlin. Otputujte na vikend po iznimno povoljnoj cijeni!
 

 
Jordan i Sirija Provedite osam dana u razgledavanju Jordana i Sirije u periodu od 20.10. do 27.10.2005.
 

 
Grand hotel 4 opatijska cvijeta Wellness ponuda Grand hotela 4 opatijska cvijeta. Ponuda dvodnevnih, petodnevnih i sedmodnevnih programa.
 

=
Zagreb       3 °C Zadar       12 °C Split       12 °C Rijeka       8 °C Pula       8 °C Osijek       4 °C Dubrovnik       13 °C