Hrvatski English Deutsch
Croatica.net > Parkovi Prirode
Biokovo Kopački rit
Biokovo
Biokovo je planina koja se nalazi uz obalu Centralne Dalmacije. Spušta se prema moru u obliku strmih i ogoljelih stijena ispod kojih je strm i zelen obalni pojas.
Kopački rit
Kopački rit nalazi se nedaleko od ušća Drave u Dunav. Smješten je na samoj granici nedaleko od Osijeka i jedno je od najvažnijih, najvećih i najatraktivnijih netaknutih močvarnih područja Europe.
Lonjsko polje Medvednica
Lonjsko polje
Lonjsko Polje je dio poplavljene nizine između rijeke Save i Moslavačke Gore. Područje je znamenito po bogatstvu i raznolikosti flore i faune.
Medvednica
Medvednica je planina u sjevernom dijelu Zagreba, njen najviši vrh je Sljeme (1,032m). Građena je od zelenog ugljena, niži dijelovi prekriveni su slojevima iz mezozoika i tercijara.U jugoistočnom dijelu Medvednice je spilja Veternica, jedna od najvećih spilja u Hrvatskoj. Dobro očuvane šume Medvednice predstavljaju glavnu rekreativnu zonu za područje Zagreba.
Papuk Telašćica
Papuk
Papuk je planina u Slavoniji, na sjevernoj i sjeverozapadnoj granici Požeške doline. Ovdje izviru mnogi potoci i rijeke. Vegetacija je šumska.
Telašćica
Telašćica je veliki zaljev na krajnjem jugu Dugog Otoka; duljina mu je 10 km, a širina 160 – 1800 m. Zaljev ima nekoliko proširenja s mutnim i pješčanim tlom, dubina mora je u unutarnjim dijelovima 12 m, a u vanjskim i 60 m.
Učka Velebit
Učka
Učka je planina u istočnom dijelu Istre. Najviši vrh Učke je Vojak (1.401 m). Padine Učke bogate su izvorima vode, a njen reljef obilježavaju kanjoni i doline kao i brojne krške formacije (kamenice, spilje).
Velebit
Velebit je najveći planinski lanac u Hrvatskoj, a nalazi se između Senjske Drage i gornjeg toka rijeke Zrmanje. Njegova ukupna dužina je 145 km.
Vransko jezero Žumberak
Vransko jezero
Vransko jezero nalazi se u Ravnim Kotarima, sjeveroistočno od Pakoštana. Voda dotječe u jezero podzemnim tokovima, kanalom iz potoka Škorobić i nekoliko izvora.
Žumberak
Žumberak je gorje smješteno na granici Hrvatske i Slovenije. Svoje ime je dobilo po starom dvorcu Žumberku koji je izgorio 1793. Reljef  Žumberka je tipično krški (kamenice, spilje, ponori, podzemne vode) sa šumama.

 
Nove Internetske stranice Croatia Airlinesa U funkciji su nove internetske (web) stranice hrvatske zrakoplovne tvrtke Croatia Airlinesa. Najvažnija je mogućnost da putnik vrlo jednostavno i samostalno odabire i kreira uvjete putovanja u skladu s osobnim potrebama i mogućnostima.
 

 
Proširene toplice Sveti Martin Toplice Sveti Martin poznate su još od 1911. godine kad je otkrivena ljekovita voda temperature 33 do 34 Celzijeva stupnja.
 

 
Bebe lete besplatno Od 21.06. djeca do 2 godine starosti ne plaćaju zrakoplovnu kartu.
 


 
Letite za SAMO 76,54 € !!!!!!!!!! Iz Splita za Hannover i Berlin. Otputujte na vikend po iznimno povoljnoj cijeni!
 

 
Jordan i Sirija Provedite osam dana u razgledavanju Jordana i Sirije u periodu od 20.10. do 27.10.2005.
 

 
Grand hotel 4 opatijska cvijeta Wellness ponuda Grand hotela 4 opatijska cvijeta. Ponuda dvodnevnih, petodnevnih i sedmodnevnih programa.
 

=
Zagreb       3 °C Zadar       12 °C Split       12 °C Rijeka       8 °C Pula       8 °C Osijek       4 °C Dubrovnik       13 °C