Hrvatski English Deutsch
Croatica.net > Nacionalni Parkovi
Brijuni Kornati
Brijuni
Brijunski arhipelag proteže se pred zapadnom obalom Istre. Otočje se sastoji od tri velika otoka: Veli Brijun, Mali Brijun i Vanga kao i od nekoliko manjih otoka i hridi. Obale otoka su izrazito razvedene.
Kornati
" Zadnjeg dana Stvaranja Bog poželi okruniti vlastito djelo i tada iz suza, zvijezda i daha stvori Kornatske otoke " - napisao je George Bernard Shaw. Legenda kaže da je po završetku stvaranja Bog bacio u more pregršt bijelih stijena koje mu bijahu preostale, osvrnuo se i zaključio da ne treba ništa popravljati.
Krka Mljet
Krka
Krka je rijeka u Dalmaciji koja izvire u zapadnom podnožju Dinare i utječe u more blizu Šibenika. U vapnencu rijeka je formirala strm i dubok kanjon, protječući preko travertinskih barijera i formirajući slapove. Na donjem dijelu tijeka nalazi se najljepši slap Krke: Skradinski Buk (37.5 m).
Mljet
Otok Mljet nalazi se u arhipelagu Južne Dalmacije. Čini se kao da krajolik otoka želi opravdati mišljenje onih po kojima je Mljet "začarani otok" iz Homerove Odiseje, gdje je Odiseja zarobila  nimfa Kalipso. 90% Nacionalnog parka sačinjava šuma.
Paklenica Plitvička jezera
Paklenica
Nacionalni park Paklenica jedan je od najprivlačnijih prirodnih fenomena u Hrvatskoj. Paklenica je izazov za brojne planinare i postala je svjetski poznata atrakcija. Nalazi se na jugoistočnom dijelu Velebita u blizini Starigrada.
Plitvička jezera
Plitvička jezera sastoje se od 16 jezera koja su smještena na području između Male Kapele i Plješivice u Lici. Cijeli se ovaj kraj na nekim kartama još uvijek naziva Vražji vrt, zbog svojeg položaja i povijesti.
Risnjak Sjeverni Velebit
Risnjak
Risnjak je planinski masiv i nacionalni park u zapadnom dijelu Gorskog Kotara, 18 kilometara sjeveroistočno od Rijeke. Vrh Veliki Risnjak visok je 1,528 m. Masiv Risnjaka pretežno je vapnenačkog i pješčanog sastava. Vapnenac pokazuje karakteristična krška obilježja; pukotine, kamenice, spilje i provalije u kojima nestaju brojni potoci.
Sjeverni Velebit
Velebit je najdulji planinski lanac u Hrvatskoj; njegov sjeverni dio leži između Senjske Drage i Brušanke. Krajolik Velebita nije tipično planinski, krš je glavna odrednica Velebita; dominiraju strmi, stjenoviti vrhovi odvojeni krškim depresijama i dolinama.

 
Nove Internetske stranice Croatia Airlinesa U funkciji su nove internetske (web) stranice hrvatske zrakoplovne tvrtke Croatia Airlinesa. Najvažnija je mogućnost da putnik vrlo jednostavno i samostalno odabire i kreira uvjete putovanja u skladu s osobnim potrebama i mogućnostima.
 

 
Proširene toplice Sveti Martin Toplice Sveti Martin poznate su još od 1911. godine kad je otkrivena ljekovita voda temperature 33 do 34 Celzijeva stupnja.
 

 
Bebe lete besplatno Od 21.06. djeca do 2 godine starosti ne plaćaju zrakoplovnu kartu.
 


 
Letite za SAMO 76,54 € !!!!!!!!!! Iz Splita za Hannover i Berlin. Otputujte na vikend po iznimno povoljnoj cijeni!
 

 
Jordan i Sirija Provedite osam dana u razgledavanju Jordana i Sirije u periodu od 20.10. do 27.10.2005.
 

 
Grand hotel 4 opatijska cvijeta Wellness ponuda Grand hotela 4 opatijska cvijeta. Ponuda dvodnevnih, petodnevnih i sedmodnevnih programa.
 

=
Zagreb       3 °C Zadar       12 °C Split       12 °C Rijeka       8 °C Pula       8 °C Osijek       4 °C Dubrovnik       13 °C